Ötvenöt sebezhetőséget javított a Microsoft

windows update
Ötvenöt sérülékenységet javított 2021 májusában a Microsoft
Vágólapra másolva!
Emellett megszüntette a Windows 10 November 2019 Update támogatását.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint kedd este a Microsoft kiadta a havi rendszeres hibajavításait a támogatott termékeihez. A májusi javítónapon összesen ötvenöt sérülékenységet foltozott be a vállalat, ebből négy kritikus, ötven fontos, egy pedig moderált besorolást kapott. A sérülékenységek között három nulladik napi is található, bár a vállalat legjobb tudomása szerint jelenleg nem állnak aktív kihasználás alatt.

Ötvenöt sérülékenységet javított 2021 májusában a Microsoft Forrás: Origo

A kedden kiadott hibajavításokkal együtt a Windows 10 November 2019 Update (v1909) támogatása is megszűnt, így a mai naptól kezdve nem készülnek hozzá több biztonsági frissítések. Néhány nappal ezelőtt a Microsoft feloldotta az utolsó olyan blokkolásokat is, amelyek akadályozták a számítógépeket a Windows 10 valamelyik újabb változatának telepítésében, így a remények szerint a most nyugdíjba vonult főverzió használata közel nullára csökken majd a következő hetekben. Jelen pillanatban a Windows 10-es számítógépek olyan egytizedén fut a kérdéses változat.

Alapértelmezett beállítások mellett a Microsoft által most kiadott frissítések rövidesen minden Windows 8.1 és Windows 10 rendszerű számítógépre automatikusan települnek, azonban aki megsiettetné a folyamatot, az a Gépház alkalmazás Frissítés és biztonság részében manuálisan bekerestetheti és telepítheti patcheket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!