Rááll a free-to-play játékok készítésére az Ubisoft

hyper scape ubisoft videojáték
Hyper Scape
Vágólapra másolva!
Ettől függetlenül a klasszikus prémium címeket sem kívánja hanyagolni.
Vágólapra másolva!

Jó eséllyel rengeteg gamer számára aggasztó hírrel állt elő a legutóbbi pénzügyi beszámolójának ismertetésekor az Ubisoft. A francia kiadó állítása szerint egy jelentősebb stratégiaváltást hajt végre, amelynek keretében jelentősen fokozni kívánja a free-to-play játékok piacán való jelenlétét.

Hyper Scape Forrás: Ubisoft

Ennél konkrétabban a vállalat szeretne a közismert és fontos szellemi termékeihez free-to-play spinoffokat készíteni, hiszen ezeken keresztül folyamatosan folyhatna be a pénz a kasszájába. Többek közt a Fortnite és a Call of Duty: Warzone anyagi sikerét elnézve érthető az álláspont. Ettől függetlenül azt állítja, hogy továbbra is készít a vállalattól megszokott, prémium PC-s és konzolos játékokat.

Az Ubisoftnak jelenleg egyetlen free-to-play játéka van, azonban a tavaly augusztus közepén elérhetővé vált, Hyper Scape című battle royale FPS egyelőre kritikailag és anyagilag is a várakozások alatt teljesít. A kritikusok szerint önmagában nincs óriási baj vele, inkább csak nem tud olyat mutatni, amellyel képes volna átcsábítani a népszerű battle royale vagy egyéb jellegű multiplayer FPS-ekkel játszókat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!