CHIP helyett Matter nevet és logót kell majd keresni az okoskütyükön.

Április közepén beszámoltunk a hírről, hogy a következő években véget ér az okosotthonos kütyükkel kapcsolatos rémálom, hiszen 170 efféle termékeket készítő vállalat is beállt egy iparági szabvány kommunikációs protokoll mögé, többek közt az Amazon, az Apple és a Google is támogatja a projektet. Ennek hála az okosotthonos termékeket készítő cégek jövőbeli irányítóhubjai és kütyüi mind kompatibilisek lesznek egymással, a vevők szabadon összeválogathatják majd az okosotthonos rendszerük komponenseit, keverhetik benne a különféle márkáktól származó hardvereket.

Új nevet kapott az iparági szabvány CHIP protokollForrás: Connectivity Standards Alliance

Az iparági összefogás a Zigbee Alliance égisze alatt valósult meg, ám a mostani újrakezdés miatt a szervezet átnevezte magát Connectivity Standards Alliance (CSA) névre. Emellett az iparági szabványként funkcionáló új protokoll is megkapta a végleges márkáját, a vele kompatibilis eszközökön a Matter nevet és logót kell majd keresni, ezek láthatóak a fenti képen.

A tervek szerint az első Matter tanúsítvánnyal rendelkező eszközök az idei év végén kerülhetnek kereskedelmi forgalomba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!