Átnevezték a jövő okosotthonos platformját

chip matter connectivity standards alliance csa okosotthon
Új nevet kapott az iparági szabvány CHIP protokoll
Vágólapra másolva!
CHIP helyett Matter nevet és logót kell majd keresni az okoskütyükön.
Vágólapra másolva!

Április közepén beszámoltunk a hírről, hogy a következő években véget ér az okosotthonos kütyükkel kapcsolatos rémálom, hiszen 170 efféle termékeket készítő vállalat is beállt egy iparági szabvány kommunikációs protokoll mögé, többek közt az Amazon, az Apple és a Google is támogatja a projektet. Ennek hála az okosotthonos termékeket készítő cégek jövőbeli irányítóhubjai és kütyüi mind kompatibilisek lesznek egymással, a vevők szabadon összeválogathatják majd az okosotthonos rendszerük komponenseit, keverhetik benne a különféle márkáktól származó hardvereket.

Új nevet kapott az iparági szabvány CHIP protokoll Forrás: Connectivity Standards Alliance

Az iparági összefogás a Zigbee Alliance égisze alatt valósult meg, ám a mostani újrakezdés miatt a szervezet átnevezte magát Connectivity Standards Alliance (CSA) névre. Emellett az iparági szabványként funkcionáló új protokoll is megkapta a végleges márkáját, a vele kompatibilis eszközökön a Matter nevet és logót kell majd keresni, ezek láthatóak a fenti képen.

A tervek szerint az első Matter tanúsítvánnyal rendelkező eszközök az idei év végén kerülhetnek kereskedelmi forgalomba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!