Levegőn át is tölthetővé válhatnak a Motorolák

xiaomi mi air charge vezeték nélküli töltés
Több méteres távolságból is képes tölteni a mobileszközöket a Mi Air Charge
Vágólapra másolva!
A Xiaomi után újabb gyártó vág bele a távtöltési technológia elérhetővé tételébe.
Vágólapra másolva!

A vezetékes és vezeték nélküli gyorstöltési eljárások teljesítményében való egymásra licitálást követően hamarosan új front nyílhat a mobilgyártók töltésháborújában, már készülnek a vezeték nélküli távtöltési technológiák bevezetésére. A Xiaomi idén januárban már megkezdte a Mi Air Charge beharangozását, most pedig a Lenovo tulajdonában lévő Motorola bejelentette, hogy partnerségre lép a technológia fejlesztésére szakosodott GuRu nevű céggel a telefonjaiban való bevezetése érdekében.

Több méteres távolságból is képes tölteni a mobileszközöket a Mi Air Charge Forrás: Xiaomi

A kissé sci-fi kategóriásnak tűnő töltési megoldás lényege, hogy a töltésre használt bázisállomás hatósugarában tartózkodva folyamatosan töltődnek a kompatibilis mobilok és egyéb kütyük. A töltés sebessége erősen moderáltnak ígérkezik, ráadásul a töltendő kütyü és a töltőállomás közti távolság, továbbá az esetlegesen köztük lévő tárgyak várhatóan jelentősen befolyásolják a teljesítményt.

Ezen körülmények miatt a vezeték nélküli távtöltés biztosan nem lesz képes teljesen kiváltani a sokkal gyorsabb jelenlegi megoldásokat, azonban a körülményektől függően remekül kiegészítheti azokat, így mindenképp érdemes foglalkozni vele.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!