Nem remekelt a DxOMark akkumulátortesztjén a Galaxy 21 Ultra

Vágólapra másolva!
Már az üzemidőt és a töltést is teszteli a DxOMark - és nem nyűgözte le ilyen téren az Exynos chipes Galaxy S21 Ultra.
Vágólapra másolva!

A DxOMark úgy döntött, hogy innentől kezdve az okostelefonok üzemidejét és töltését is értékeli, így az akkumulátor címkéhez is külön pontszámot kapnak a csapat által tesztelt eszközök. El is kezdték frissíteni a toplistát, jelenleg a csúcsot a Samsung Galaxy M51 tartja, 88 ponttal. A 7000 mAh-s akku és a keveset fogyasztó Snapdragon 730G chip párosát nehéz lesz legyőzni.

Samsung Galaxy S21 Ultra Forrás: laptrinhx

Ami a Galaxy S21 Ultrát illeti, a DxOMark már nem volt annyira lenyűgözve. Az Amerikában és Kínában forgalmazott, Snapdragon chipes Galaxy S21 Ultra 70 pontot kapott, de az Exynos lapkás, Európában is árult modell csak 57-et. Ez éles különbséget jelent, de sajnos összhangban van a tesztelők tapasztalataival.

Érdekesség, hogy a negyedik legjobb lett a listán az iPhone 12 Pro Max, de a Google Pixel 5 csak 58 pontot kapott. Utóbbi üzemideje viszont nagyszerű, példás – vagyis a pontszámát a mindössze 18 wattos gyorstöltést ronthatta le. A DxOMark pontszámai tehát kissé csalókák, mert az üzemidő mellett a töltés sebességét és hatékonyságát is figyelembe veszik. Az ugyanakkor tény, hogy az Exynos lapkás Galaxy S21 Ultra üzemidőben nem a legjobb.