Biztonsági okból befejezi a gyűjthető kártyák üzleteiben való árusítását Target áruházlánc.

Az elmúlt évben csendben több országban is kilőtt a népszerű gyűjthető kártyák értéke, az új típusú aranyláz pedig meghökkentő jeleneteket eredményez. Tavaly márciusban egy tokiói férfi képes volt kötélen leereszkedni egy hatemeletes épület tetejéről a kinézett kártyaüzlet kirablása érdekében, most pedig az egyesült államokbeli Target áruházlánc bejelentette az MLB, NFL, NBA és Pokémon kártyák fizikai boltjaiban történő forgalmazásának befejezését.

A kép csak illusztrációForrás: AFP/2020 Getty Images/Michael Loccisano

Ennek oka, hogy múlt pénteken verekedés tört ki egy sportkártya miatt az áruházlánc egyik milwaukeei üzletének parkolójában. Egy négyfős banda szó szerint megtámadta a kártya tulajdonosát, hogy elvegyék tőle az értékes vagyontárgyát, ám némi dulakodást követően az áldozat előkapta a nála lévő lőfegyvert, mire kereket oldottak a támadók. Az incidensben egy személy sérült meg könnyebben, a rendőrök gyorsan azonosították és őrizetbe vették a támadókat.

A Target az efféle incidensek jövőbeli megelőzése érdekében innentől kezdve csak a webshopján keresztül értékesít gyűjthető kártyákat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!