Veszélyessé vált a világ a kártyagyűjtők számára

Shoppers Hit Stores On Black Friday Amid Worsening Pandemic GettyImageRank3 Color Image HORIZONTAL business finance and industry retail coronavirus pandemic covid
MANALAPAN, NEW JERSEY - NOVEMBER 27: Customers wait on line outside a Target store for a 7A.M. Black Friday opening on November 27, 2020 in Manalapan, New Jersey. The popularity of in store shopping on Black Friday has declined steadily over the years due to the popularity of online sales. In 2020 it is down significantly, likely due to another U.S. surge of Covid-19. Michael Loccisano/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Biztonsági okból befejezi a gyűjthető kártyák üzleteiben való árusítását Target áruházlánc.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évben csendben több országban is kilőtt a népszerű gyűjthető kártyák értéke, az új típusú aranyláz pedig meghökkentő jeleneteket eredményez. Tavaly márciusban egy tokiói férfi képes volt kötélen leereszkedni egy hatemeletes épület tetejéről a kinézett kártyaüzlet kirablása érdekében, most pedig az egyesült államokbeli Target áruházlánc bejelentette az MLB, NFL, NBA és Pokémon kártyák fizikai boltjaiban történő forgalmazásának befejezését.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/2020 Getty Images/Michael Loccisano

Ennek oka, hogy múlt pénteken verekedés tört ki egy sportkártya miatt az áruházlánc egyik milwaukeei üzletének parkolójában. Egy négyfős banda szó szerint megtámadta a kártya tulajdonosát, hogy elvegyék tőle az értékes vagyontárgyát, ám némi dulakodást követően az áldozat előkapta a nála lévő lőfegyvert, mire kereket oldottak a támadók. Az incidensben egy személy sérült meg könnyebben, a rendőrök gyorsan azonosították és őrizetbe vették a támadókat.

A Target az efféle incidensek jövőbeli megelőzése érdekében innentől kezdve csak a webshopján keresztül értékesít gyűjthető kártyákat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!