Cserébe felér egy mélyütéssel az ára, pedig még fényforrást sem lehet cserélni benne.

Elegáns és funkcionális okoseszközzel rukkolt elő a brit Zuma startup, a Lumisonic nevű terméke egyben mennyezetbe süllyeszthető lámpa és hangszóró. A tervezők szerint az ügyes megoldással csökkenthető a lakások általános kütyüterhelése, a lámpa 75 wattos beépített hangrendszere jó minőségű hanggal képes beteríteni a helyiségeket.

Zuma LumisonicForrás: Zuma

A termék installációja az efféle eszközök esetében megszokott módon történik, leszámítva az egyedi és szabadalmaztatott tartófüles rögzítési rendszerét, ami a lenti videón csodálható meg. Mobilokhoz és tabletekhez Wi-Fi és Bluetooth segítségével csatlakozik, specifikusan támogatja az Apple AirPlay 2-t és a Spotify Connectet.

A hozzá járó iOS-es mobilappban a zenelejátszás paraméterei mellett a lámparész fényereje és színhőmérséklete is állítható, színes hangulatvilágításra nem képes a termék. További érdekesség, hogy az appjában digitális jóléti funkció is van, ez témák alapján vezérli a világítást és a lejátszott hangokat. Nem világos, hogy androidos alkalmazás készül-e a lámpához.

Zuma Lumisonic mobilappForrás: Zuma

A Lumisonic LED-es lámparésze 6 wattot fogyaszt, 530 lumen a fényereje, a színhőmérséklete 3000-5000k tartományban állítható, 52 fokos szögben veti a fényt. Sajnos a fényforrása integrált, így amikor idővel elkerülhetetlenül meghibásodik, akkor a komplett lámpát cserélni kell. A termékoldalon nem tüntette fel a gyártó a várható élettartamot.

A Zuma prémium megoldása sejthetően mélyütéssel felérő árcédulát kapott: darabjáért 375 fontot, olyan 155 ezer forintot kér a startup.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!