Most épp sípolással bosszant a Windows 10

windows 10
Valamelyik térbeli hangzást segítő technológia bekapcsolásával megszüntethető lehet a sípolás az 5.1-es hangrendszereken
Vágólapra másolva!
Hatcsatornás hangrendszerek használatakor jelentkezhet a bug.
Vágólapra másolva!

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Windows 10 májusi hibajavító kedden elérhetővé vált frissítései nem okoztak komoly gondokat, ám fény derült egy viszonylag keveseket érintő, de annál bosszantóbb problémára: a számítógépükkel 5.1-es hangrendszert használók egyes alkalmazások használatakor és bizonyos körülmények között magas frekvenciájú sípolást hallhatnak.

Valamelyik térbeli hangzást segítő technológia bekapcsolásával megszüntethető lehet a sípolás az 5.1-es hangrendszereken Forrás: Origo

Az új hiba a Windows 10 tavaly megjelent verzióit érinti, és az illetékesek már dolgoznak a megoldásán, egy valamikor a jövőben érkező patch megoldja majd a gondot. Addig is két problémamegoldási lehetőséggel állt elő a Microsoft: az érintettek vagy próbáljanak más appokat használni a sípolósok helyett, vagy aktiválják az operációs rendszer valamelyik térbeli hangzást segítő megoldását.

Az utóbbihoz a Tálcán lévő hangerőszabályzó ikonra kell kattintani a jobb egérgombbal, majd ott a Térbeli hang menüre mutatva minimum a gyári Windows Sonic fejhallgatókhoz opciónak elő kell jönnie.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!