Világhódító útra indul a beszélgetős közösségi app

Elon Musk A Tesla már idén elkészítheti a teljesen önvezető autóját
Vágólapra másolva!
A héten széles körben elérhetővé válik Androidra a Clubhouse.
Vágólapra másolva!

Tavaly márciusban újabb közösségi médiás alkalmazás privát tesztelése kezdődött meg. Az elmúlt hetekig csak iOS-es mobilappként létezett Clubhouse a szokásostól eltérően nem az írott és vizuális tartalmak megosztásában utazik, hanem egy csoportos hangcsevegő, amelyben a szobák házigazdái akár ötezer részvevős, kizárólag hangot tartalmazó beszélgetéseket tudnak folytatni.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Str

Ez nem tűnik feltétlenül izgalmasnak a többség számára, azonban a momentán csak meghívóval elérhető Clubhouse olyan figurákat tudott meggyőzni a rendszeres használatáról, mint Elon Musk, Oprah és Drake. A profin megszervezett felhajtásnak köszönhetően pillanatok alatt óriási érdeklődést sikerült generálni az újdonság iránt, a meghívós rendszer fenntartása pedig csak fokozza az exkluzív klubba való belépés iránti igényt.

A Clubhouse friss tájékoztatása szerint a héten folytatja a nemrég elkészült androidos alkalmazásának nemzetközi elérhetővé tételét, péntek estére elméletileg a világ összes országából letölthetővé válik. Ettől függetlenül a meghívózás miatt továbbra sem lehet csak úgy regisztrálni a szolgáltatásba, jó eséllyel a következő hónapokban szűnik majd meg ez a követelmény, a kapu kitárulása után pedig kiderül majd, hogy ténylegesen mennyire életképes a koncepciója.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!