A legújabb játékkonzolokra is jön a GTA V

GTA 5 grand theft auto 5
Vágólapra másolva!
Három generációnyi gépet fog hivatalosan támogatni a Rockstar nagyágyúja.
Vágólapra másolva!

Felzárkózik a The Last of Us mellé az eredetileg PlayStation 3 és Xbox 360 gépeken az útjára indított Grand Theft Auto V, a Rockstar Games szerint 2021. november 11-én a legújabb generációs konzolokra is megjelenik. Ezzel három egymást követő konzolgeneráción lesz natívan futtatható a sikerjáték.

Grand Theft Auto 5 Forrás: Rockstar Games

A Sony PlayStation 5 és Xbox Series gépek tulajdonosai ettől függetlenül már most is játszhatnak a GTA V-tel és annak GTA Online online többjátékos komponensével, a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően futtathatóak az eszközeiken az előző generációs változataik. A játék legújabb generációs verziói abban különböznek majd ezektől, hogy képesek lesznek jobban kihasználni az új hardverek képességeit, technikai és vizuális fejlesztéseket hoznak majd, a részletek egyelőre nem világosak.

Ezzel együtt Rockstar közölte, hogy a GTA 3 huszadik évfordulójának alkalmából meglepetéseket tartogat a gamerek számára, ezek egy része a GTA Online-ban lesz elérhető. Emellett a PlayStation 4 konzolon játszók és PlayStation Plus előfizetéssel rendelkezők a legújabb GTA V megjelenéséig minden hónapban kapnak 1 millió dollárt az online játékmódban, a megjelenését követően pedig a GTA Online külön megvásárolható változata három hónapig ingyen játszható lesz PlayStation 5-ön.

Megjelenése óta a Grand Theft Auto V-ből már 140 milliónál is több példány fogyott.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!