Ötször akkora, mint a telefonokon megszokott méretű társai.

Váratlan különlegességgel állt elő Sharp, az Aquos R6 csúcsmobilját egészen bődületes méretű, 1 hüvelykes hátlapi kamerával látta el. A 20,2 megapixeles, f/1.9 rekeszértékű szenzor fizikailag körülbelül ötször nagyobb a telefonokban megszokottaknál, így fotózáskor és videózáskor rengeteg fény juthat bele, a kompakt fényképezőgépekben használnak ekkora érzékelőket.

Sharp Aquos R6Forrás: Sharp

A Leica lencsével ellátott képalkotó az ígéret szerint minden fénykörülmény mellett kimagasló teljesítményt nyújt, amelynek az alátámasztására több fantasztikusan kinéző fotót is mellékelt a Sharp, ezek lent tekinthetőek meg. Természetesen a gyártóktól származó információkat fenntartásokkal érdemes kezelni, a független teszteken majd kiderül, hogy mennyire állja a puding próbáját a mobil.

A Sharp Aquos R6 nem csak a hátlapi kamerája terén komoly megoldás: a 6,6 hüvelykes és 2730×1260 pixeles OLED érintőkijelzője 240 Hz képfrissítési sebességre képes, a memóriája 12 GB, a bővíthető háttértára 128 GB, a meghajtásáról pedig Qualcomm Snapdron 888 rendszerlapka gondoskodik. Az előlapi kamerája 12,6 MP-es, az ujjlenyomat-olvasója kijelzőben található, akkuja 5000 mAh-es, és szokatlan módon audio Jack hangcsatlakozót is kínál.

Sharp Aquos R6 gyártói példafotók (a képre kattintva galéria nyílik)Forrás: Sharp

A csúcsmobil a Docomo és SoftBank szolgáltatóktól lesz megvásárolható, Japánon kívül hivatalosan jó eséllyel nem lesz elérhető. Az áráról nem beszélt a gyártó, de garantáltan súlyos összeget kell majd kifizetni érte.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!