Mégis törölték az IFA 2021 techkiállítást

IFA, Berlin, 2020, kiállítás, koronavírus
A járvány ellenére az IFA kiállítást idén is megrendezik.
Vágólapra másolva!
Szeptemberben szerették volna megrendezni a berlini eseményt.
Vágólapra másolva!

Április közepén sokaknál heveny homlokráncolást váltott ki a hír, miszerint idén szeptember elején klasszikus tömegrendezvény formájában kívánták megtartani Európa legnagyobb techkiállítását. A szervezők természetesen azt állították, hogy szigorú járványügyi intézkedéseket kívánnak bevezetni, ezekkel biztonságossá téve a kiállítók és a látogatók számára a részvételt.

A kép csak illusztráció Forrás: IFA

Egy hónappal később most itt a teljes hátraarc, a szervezők bejelentették az IFA 2021 teljes törlését. A magyarázat szerint ennek okát a globális egészségügyi bizonytalanság jelenti: a koronavírus újabb variánsainak megjelenése és a védőoltások beadásának tempója miatt inkább úgy döntöttek, hogy nem játszanak a tűzzel. A tervek szerint 2022-ben természetesen visszatér majd a kiállítás.

Az IFA 2021 teljes törlése meglepetést jelent, tavaly ugyanis ez volt azon kevés kiállítások egyike, amelyet a koronavírus-járvány ellenére sem halasztották el, bár cserébe részben virtuálisan rendezték meg, a fizikai részét pedig alaposan átdolgozták.

További nagy kérdés, hogy mi lesz a barcelonai Mobile World Congress mobilos szakkiállítással, a szervezője továbbra meg kívánja tartani június vége és július eleje között. Az ötlet még a legfontosabb kiállítóknak sem tetszik, legutóbb a Samsung közölte, hogy legfeljebb virtuálisan vesz részt rajta.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!