Megjelent a Windows 10 May 2021 Update

microsoft surface laptop,windows 10 s,notebook,
Microsoft Surface Laptop
Vágólapra másolva!
Tiszta telepítésre és manuális frissítésre is van lehetőség.
Vágólapra másolva!

Bejelentette a Windows 10 idei első főverziójának általános elérhetővé válását a Microsoft. Az érdeklődők mostantól kezdve az operációs rendszer hivatalos webhelyéről letölthetik a telepítő pendrive vagy DVD készítéséhez szükséges eszközt, továbbá a manuális frissítés indítására használható segédprogramot.

Microsoft Surface Laptop Forrás: Microsoft

Ezeken túlmenően természetesen a Windows Update szolgáltatáson keresztül is megkezdődött a Windows 10 May 2021 Update terjesztése, azonban szokás szerint lassan és hullámokban válik ténylegesen elérhetővé. Jelen pillanatban csak manuális frissítéskeresését indítva jelenhet meg a rendszerfrissítés, a teljesen automatikus telepítésének megkezdése jó eséllyel hetekre van. A Windows 10 tavaly őszi verzióját használóknak csak egy kis patchet kell installálniuk a legújabb főverzióra való átálláshoz, míg a régebbi változatok esetében hosszabb telepítése procedúra történik.

A Windows 10 idén tavaszi főverziója az előző kiadáshoz hasonlóan csak egy kisebb szervizcsomagnak mondható, konkrétan nincs benne semmi az átlagos felhasználók számára különösebben érdekes és feltűnő fejlesztés. Ennek oka, hogy a Microsoft az idén őszi Windows 10 fejlesztésére fókuszál, amely többek közt látványosan frissített kinézetű kezelőfelületet is hoz majd, jó eséllyel még május során lelepleződhet az operációs rendszer modernizált köntöse.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!