Limitációkkal jön a Google Fotók jelszavas mappája

google fotók
Érthetetlen limitációkkal válik elérhetővé a Google Fotók védett mappája
Vágólapra másolva!
Egy darabig nem az elvárt módon viselkedik majd a biztonsági lehetőség.
Vágólapra másolva!

Nagy érdeklődést váltott ki a hét elején a hír, miszerint valamikor idén minden androidos eszközön elérhetővé válik a Google Fotók alkalmazásban egy védett mappa, az ebbe bemozgatott képek és videók csak felhasználói hitelesítést követően lesznek elérhetőek. A funkció bejelentésekor sajnos a Google elfelejtette megemlíteni, hogy a funkció egy darabig nem az elvárható módon fog működni.

Érthetetlen limitációkkal válik elérhetővé a Google Fotók védett mappája Forrás: Google

Mint kiderült, az első időkben a védett mappa kizárólag a felhasználók mobiljain fog létezni, így a beléjük másolt tartalmakról nem készül online biztonsági mentés, hiába van ez bekapcsolva a mobilappban. Ennek megfelelően a Google Fotók böngészős felületéről sem lesznek elérhetőek a védett könyvtár tartalmai. Szerencsére ez a belátható jövőben meg fog változni, de az első időkben adatvesztés történhet, ha erről a működésről nem nyújt majd megfelelő tájékoztatást a mobilapp.

A másik furcsa probléma, hogy a védett mappán belül nem lehet majd szortírozási célból almappákat létrehozni, azaz a képek és a videók csak összeömlesztve lesznek tárolhatóak benne. Ez szintén egy érthetetlen limitáció, ami jelentős fejfájást okozhat a mappát használni kívánók számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!