Ezek a legjobb ingyenes focijátékok telefonra

mobil, játék, foci, fifa, eb, ingyen
FIFA Mobile, az egyik legjobb focijáték.
Vágólapra másolva!
Nyakunkon a Labdarúgó Európa-bajnokság, ráadásul idén még Budapest is otthont adhat néhány mérkőzésnek, nem csoda, hogy rengetegen már a szokottnál is nagyobb focilázban égnek. Ha valaki nem tudja kivárni a kezdő sípszót a gyepen, akkor sem kell szomorkodnia, hiszen a különféle videómegosztókon rengeteg futballal kapcsolatos tartalmat talál. Emellett persze ott vannak a focis tematikájú játékok is, amelyek évtizedek óta irgalmatlanul népszerűnek számítanak. Ezek elérhetőek konzolgépeken, PC-n és természetesen a mobileszközökön is. Ez utóbbiaknál pedig irgalmatlan mennyiségű az ingyenes, bárki által pillantok alatt elérhető, telepíthető szoftver.
Vágólapra másolva!

A kínálat óriási, és a szokásoknak megfelelően természetesen rengeteg a borzasztó minőségű, gyatra darab. Mi is megszállott játékosok vagyunk, a futball tematikájú appokat is nagyon bírjuk, és van néhány nagy kedvencünk is. Most pedig arra vállalkoztunk, hogy bemutassunk öt élvezhető, szórakoztató, mobilra ingyenesen letölthető focijátékot. A válogatásunkban lesznek egyszerűbb és komplikáltabb, teljesítményigényesebb darabok egyaránt. Így ezek között azért jó eséllyel mindenki találhat olyat, amely passzolhat az ízléséhez, elvárásaihoz vagy telefonja tudásához.

Soccer Stars

Bemelegítésként kezdjünk is egy egyszerűbb darabbal, amely a gombfoci világába kalauzolja el a játékosokat. Magyarországon ez ugyebár még mindig igen népszerű játék, és a feldolgozás is remekül sikerült. Az irányítás pofonegyszerű, az ujjunk és az érintőképernyő segítségével kell megadni az irányt és az erőt, és a bábu máris útnak indul a pályán. A játék különlegessége, hogy alapvetően PVP alapú, tehát nem a gép ellen kell bajnokságokat, kupákat lejátszani, hanem a Föld más pontján lévő emberek ellen kell bizonyítani.

Soccer Stars, a gombfocijáték Forrás: Origo

Van lehetőség mikrotranzakciókra is, aminek révén jobb, nehezebb figurákat szerezhetünk, de az ügyességet ezek sem tudják helyettesíteni. A grafika meglehetősen szimpla, ám igen hangulatos, viszont ennek köszönhetően egy gyengécske mobilon is vidáman elfut a progi.

A program innen tölthető le Androidra és iOS-re.

FIFA Mobile

A FIFA-sorozat számítógépen és konzolokon is évtizedek óta hasít, egy nagyon jól bejáratott, óriási rajongótáborral bíró brandről van szó tehát. Természetesen idővel elkészült hozzá az okostelefonos verzió, amelyet nagyon szimpatikus módon évről évre fejlesztgetnek. A legfrissebb változat egy kifejezetten sokoldalú alkalmazás lett, amely hosszú hetekre, hónapokra képes remek szórakozást nyújtani.

FIFA Mobile, az egyik legjobb focijáték Forrás: Origo

A grafika fantasztikus, az animációk gyönyörűek, tényleg úgy érezhetjük egy kis képzelőerővel, hogy egy "igazi" meccset látunk. Az irányítás kifejezetten sokrétű, mondhatjuk komplikáltnak is, bizony rá kell szánni az időt, hogy belejöjjön az ember. De hát ez adja a dolog szépségét, a győzelmet a való életben sem adják könnyen. Lehet cselezni, passzolni, ívelni, lőni, csavarni, fejelni, szerelni és becsúszni. A játékosok tulajdonságai eltérőek, a csapatunk folyamatosan fejleszthető, variálhatunk a taktikán, felálláson is, tehát az edzői szerepbe is bele lehet kóstolni. A FIFA Mobile egy fantasztikus játék, sokan direkt emiatt vettek külön kontrollert a telefonjukhoz, hogy még sikeresebben tudják kergetni a virtuális bőrbogyót.

A program innen tölthető le Androidra és iOS-re.

Champion Soccer

Eleinte mi is úgy voltunk vele a kissé idétlen Minecraft-szerű grafika miatt, hogy ez egy gyerekjáték, pedig a valóságban egy igen komoly, remekül irányítható, óriási kihívást jelentő alkalmazás. A pályát a magasból látjuk, és a pályának csak a kapuhoz közel eső szeletét. A mérkőzések számunkra csak a helyzetekig tartanak, azokat kell értékesíteni a győzelemhez. Azaz a Champion Soccer a gólszerzésről szól, csakis arról, de ennek meg van az az előnye, hogy hamar le lehet zavarni a mérkőzéseket. A góllövéshez kell passzolgatni, csavarni, és végül a legmegfelelőbb helyen eltalálni a kinagyított labdát, amely így védhetetlenül vágódik a kapuba.

A Champion Soccer gyerekjátéknak néz ki, de nem az Forrás: Origo

A gólokat iszonyú hangulatos ismétlések követik, rengeteg különféle helyzetet ismer a program, lehet szabadrúgást, tizenegyest, szögletet rúgni, és még fejleszthetjük is a játékosunkat. Minél jobb csapatban vagyunk, annál kevesebb gólt kell berúgni meccsenként a győzelemhez, emiatt fontos átgondolni az időről időre felbukkanó ügynökök ajánlatát, akik megfelelő minőségű játék esetén jobb klubokba csábítanak.

A program innen tölthető le Androidra és iOS-re.

Soccer Super Star

Ez egy érdekes darab, amely az úgynevezett "húzogatós" focijátékok sorát erősíti, de azok közül is az egyik legjobb. Ezek jellemzője, hogy a meccseket nem kell végigjátszani csak egyes helyzeteket. Viszont a labda útját a játékosnak kell kijelölnie, azzal, hogy az ujját végighúzza az érintőképernyőn. Ezt követően oda fogja passzolni, lőni vagy ívelni a játékos. Értelemszerűen mozognak a védők mindenfelé, a csapattársak is, a végén pedig még a kapus is ugrál, szóval nincs könnyű dolgunk, de ez a szép az egészben.

Soccer Super Stars - remek hangulat és grafika Forrás: Origo

A grafika egyszerűen fantasztikus, a hangok pedig borzongatóan jók! Igazi meccshangulat árad a képernyő minden pixeléből, amit az is elősegít, hogy az ismétlésekre nagy hangsúlyt fektettek. Ezek igen látványosak, tényleg a "tévés" meccseket idézik. A játék során különféle feladatokat kell végrehajtani, ahogy lépkedünk előre a játékosunk karrierjében. A kölyökmeccsek után jönnek a felnőtt összecsapások, aztán a BL, a válogatott és a vb. Szóval jó sokáig el lehet szórakozni ezzel a programmal is, amelyet minden futballkedvelőnek jó szívvel tudunk ajánlani.

A program innen tölthető le Androidra és iOS-re.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!