Nagyon rafinált módszerrel állt elő a rejtett szenzor képminőségének javítására.

Nagy a csend a kínai gyártók által már évek óta ígérgetett kijelző alatti előlapi kamerák terén, eddig csak a ZTE dobott piacra a technológiát használó okostelefont, ám sajnos csapnivalónak bizonyult a rejtett szelfikamera képminősége. Ennek oka, hogy a szenzoroknak nem egyszerű átlátniuk az előttük lévő érintőkijelzőn, minden bizonnyal ennek a számlájára írható a bevezetésben való késlekedés.

A kép csak illusztráció (a színektől eltekintve így nézhet ki a Google Pixel 6 Pro)Forrás: John Prosser x Renders by Ian

Most alternatív problémamegoldási elképzelésre derült fény, a Google teljesen új elképzelés mentén oldaná meg a kijelző alatti szelfikamera működését. Az ötlet alapvetően egyszerű: a kijelzőn lenne egy átlátszó terület, alatta egy tükörrel vagy prizmával, a fényterelő eszköztől balra és jobbra pedig a kameraszenzor és egy mini kijelző kapnának helyet.

Amennyiben az előlapi kamera ki van kapcsolva, akkor a prizma/tükör a mini kijelző képét rávetítené a telefon érintőkijelzőjének áttetsző részére, ezzel olyan illúziót keltve, mintha egy klasszikus megjelenítőről volna szó. A szelfikamera aktiválásakor fizikailag elfordulna a prizma, és a külvilág felől érkező fényt vetítené be a kamera érzékelőjébe.

Inaktív állapotában ügyes trükkel rejtené el az előlapi kamerát a GoogleForrás: LetsGoDigital

Az előlapi kamera aktiválásakor emiatt az érintőkijelző átlátszó részén nem jelenne meg kép, körülbelül úgy nézne ki a panel, mintha kijelzőbe fúrt előlapi kamerát használna a telefon. Ez a kompromisszum szerencsére jobbnak tűnik annál, mintha használhatatlan volna az előlapi kamera képe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!