Szekvenciális írásban és olvasásban SATA SSD-től megszokott sebességre képes.

Büszkén bemutatta a világ eddigi leggyorsabb merevlemezét a Seagate. Az adatközpontokba szánt Mach.2 Exos 2X14 modell elméleti síkon akár 524 MB/s szekvenciális írási és olvasási sebességre képes, ami nagyon közel van a SATA csatolófelületet használó SSD-k esetében megszokotthoz.

Seagate Mach.2 Exos 2X14Forrás: Seagate

A trükköt úgy érte el a Seagate, hogy kettő merevlemezt épített be egyetlen meghajtó testébe. Az Mach.2 Exos 2X14 összkapacitása 14 TB, így sejthetően kettő 7 TB-os háttértár alkotja, ezeket külön látják és kezelik az operációs rendszerek. A véletlenszerű írási és olvasási sebességekről nem beszélt a Seagate, ezen a téren minden bizonnyal a HDD-k esetében megszokott tempóra képes az újdonsága.

A Microsofttal együttműködve kifejlesztett háttértár 3,5 hüvelykes formatervet és 12Gb/s SAS fizikai csatolófelületet használ, a benne lévő merevlemezek 7200-as fordulatszámúak. Jelenleg csak egyes kiválasztott ügyfelek vásárolhatnak belőle, de idővel minden bizonnyal szélesebb körben is kapható lesz az új típusú merevlemez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!