Egyszerű és elegáns belülről az új iMac

ifixit apple imac
Ez a lap maga a számítógép az új iMacben
Vágólapra másolva!
Egy hosszúkás áramköri lapon található maga a számítógép.
Vágólapra másolva!

Az iFixit jóvoltából megérkeztek az első információk az új 24 hüvelykes iMac belsejéről, ez Intel helyett már Apple M1 processzort, pontosabban rendszerlapkát használ. A várhatónak megfelelően minden eddiginél erősebb integrációt hozott az Intel technológiájának gépből való száműzése, a ragasztással rögzített hátlapot leszedve egyszerű és elegáns kép tárul a szerelők elé. Néhány még csak feltételezett rendeltetésű fém takarólapot és apróságot leszámítva a gép alsó részében vannak a komponensek.

Ez a lap maga a számítógép az új iMacben Forrás: iFixit

Az új iMac számítógéprésze egyetlen hosszúkás nyomtatott áramköri lapon kapott helyet, ezen található többek közt a processzor, a videovezérlő, a memória és a beépített háttértár is. Az efféle eszközök esetén manapság megszokott módon minden komponens rá lett forrasztva a lapra, így fejleszthetetlen és javíthatatlan a számítógép, meghibásodás esetén a komplett NYÁK-ot cserélni kell benne. Az áramköri lap rövidebbik oldalain egy-egy hűtőventilátor található, bár a szétszedettnél olcsóbb alapmodellben csak egy légkavaró van.

Kellemesen egyszerű az új iMac belseje Forrás: iFixit

Az iFixit hírünk írásakor még dolgozott az új iMac szétszerelésén és a nem magától értetődő hardverek funkciójának azonosításán, így végső javíthatósági pontszámot sem adott az eszköznek. Magas értékre nem érdemes számítani, részben az összeragasztott burkolat, részben pedig az alaplap óriási integráltsága miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!