Véget ér a gondtalan élet a Google Fotókban

selfie szelfi szökőkút fotózás mobilozás
Vágólapra másolva!
Júniustól az összes mobilról biztonsági mentett fotó beleszámít majd a tárhelybe.
Vágólapra másolva!

Beváltja a tavaly novemberi fenyegetését a Google, búcsúzik a népszerű Fotók szolgáltatásában a végtelen mennyiségű tárhely. Jelenleg az okostelefonokról nem eredeti minőségben, hanem csökkentett felbontású és továbbtömörített formában feltöltött képek nem számítanak bele a felhasználók Google-fiókjainak tárhelykapacitásába, azonban ez 2021. június 1-től megváltozik.

A kép csak illusztráció Forrás: Immortal shots / Pexels

A jövő hónap elejétől kezdve teljesen mindegy lesz, hogy a mobilos fotókról milyen minőségben készítenek biztonsági másolatot a Fotók appon át a felhasználók, a helyfoglalásuk minden esetben csökkenteni fogja a 15 GB ingyenes tárhelyet a Google-fiókjaikban. A szabály alól csak a Google Pixel okostelefonok jelentenek majd kivételt, a tulajdonosaik eredeti helyett magas minőséget választva továbbra is élvezhetik a végtelen tárhely nyújtotta előnyöket.

Viszont jó hír, hogy a Fotók mobilappon át június elsejéig biztonsági mentett fotók nem fognak beleszámítani a Google-fiók tárhelykvótájába, csak az onnantól kezdve mentett képek miatt fájhat a sokat fotózók feje. Természetesen a Google kínál fizetős megoldást a problémára, Google One-előfizetéssel bővíthető a felhasználói fiók tárhelye, 100 GB / 200 GB / 2 TB opciók állnak rendelkezésre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!