Viselhető kütyüs használat mellett akár autók szélvédőibe is integrálható lehet.

Újabb nagy potenciállal rendelkező fejlesztést demonstrált a világ legelső, azonban nem túl jól sikerült kettéhajtható mobilját elkészített Royole. A gyártó microLED technológiát használó kijelzőpanelje nem csak kettéhajtható vagy felgörgethető, de 30 százalékkal nyújtható is, így térbeli felületekre applikálható. A konvex hajtogatás 40 fokos szögig valósítható meg vele.

Autók szélvédőin is használható lehet a Royole megjelenítőjeForrás: Royole

A Display Week Symposiumon bemutatott prototípus panel 2,7 hüvelykes és 96×60 pixel felbontású, a gyártó szerint 120 PPI képpontsűrűség érhető el vele, továbbá a környezeti fény 70 százalékát képes átengedni magán. Ennek köszönhetően nem csak órákhoz vagy szemüvegekhez hasonló kütyükben lehet használható, de akár járművek szélvédőibe is integrálható a különféle információk mutatására. Ezek mellett persze rengeteg egyéb felhasználási területe is lehet, például futurisztikus, henger formájú hirdetőtáblákon is bevethetőnek bizonyulhat.

Forrás: Royole

Egyelőre nem világos, hogy az új típusú kijelző mikor kerülhet tömeggyártásba, azonban a Royole szerint kompatibilis a megszokott gyártási folyamatokkal, így nem szükséges felettébb speciális gyártósorokat tervezni hozzá.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!