Rekordméretű Chromebookot készített az Acer

acer chromebook 317 google chrome os laptop notebook home office távmunka
Acer Chromebook 317
Vágólapra másolva!
Opcionálisan érintőkijelzővel is kapható lesz a 17 hüvelykes szörny.
Vágólapra másolva!

Friss ajánlattal rukkolt elő a megszokott 11-14 hüvelykes laptopokat kicsinek tartók számára az Acer, a Chromebook 317 modelljét 17,3 hüvelykes és 1920×1080 pixeles IPS kijelzővel látta el, amely felárért érintős kezelést is támogathat. Ezzel abszolút rekorder lett a termék, még senki sem dobott piacra ekkora megjelenítővel Google Chrome OS-t futtató noteszgépet.

Acer Chromebook 317 Forrás: Acer

Az óriási kijelzőnek köszönhetően az Acer Chromebook 317 a megszokottnál jóval nagyobb méretű billentyűzetet kaphatott, a sok számbevitelt használók örömére numerikus gombsor is rendelkezésre áll a klaviatúra jobb szélén. Üdvözlendő kényelmi fejlesztés még, hogy USB 3.2 Type-C port is található a laptopon, az akkus üzemidejét pedig normál használat mellett 10 órásnak mondja a gyártó.

Ezeken túlmenően a gép meglehetősen szokványos, modelltől függően kétmagos Intel Celeron vagy négymagos Intel Pentium processzor, 4/8 GB memória, 64/128 GB háttértár található benne.

Forrás: Acer

Európában 399 eurótól júniusban indul a forgalmazása, a durván 139 ezer forintjukért cserébe a vevők Intel Celeron N4500 központi egységet, 4 GB memóriát és 64 GB háttértárat kapnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!