Jöhet a 120 Hz-es kijelző az idei iPhone-okba

apple iphone 12 pro
Apple iPhone 12 Pro
Vágólapra másolva!
A termékcsalád drágábbik felében dolgozhat a Samsung panelje.
Vágólapra másolva!

Iparági forrásokra hivatkozva a The Elec szerint megkezdődött az idei iPhone okostelefonokba kerülő érintőkijelzők gyártása, a paneleket az LG és a Samsung biztosítják az Apple számára. Mindkettő LTPS technológiájú OLED paneleket szállít, az iPhone 13 Mini és iPhone 13 készülékekbe az LG adhatja a megjelenítőt, míg az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max telefonokban Samsung-féle dolgozhat.

Apple iPhone 12 Pro Forrás: Apple

A LG paneljei elméletileg a megszokott 60 Hz-es képfrissítési sebességűek, a tömeggyártásuk pedig a napokban vette kezdetét. Az érdekesebb paneleket a Samsung szolgáltathatja, ezek a bennfentesek szerint elhozzák a 120 Hz-es képmegjelenítést az iPhone-okba. Az Apple technikai nehézségek miatt eddig csak az iPad Próban tudta bevezetni a simább képmegjelenítést lehetővé tevő 120 Hz-es panelt, a füstbe ment tervei szerint már a drágább iPhone 12-eseket is ilyenekkel kívánta szerelni.

A Samsung elvileg már május közepén megkezdte az Apple által megrendelt panelek gyártását, ami nem meglepő annak fényében, hogy az új mobilcsalád piacra dobását követően az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max iránt várható a legnagyobb kereslet, ezekből kell minél többet legyártani az őszi elérhetővé válásuk idejére. A témánál tartva nyitott kérdés, hogy a világszerte jelentős gyártási nehézségeket okozó chiphiány milyen mértékben fogja érinteni az iPhone 13 család elérhetőségét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!