Az ügyész szerint iPadekkel fizetve próbált fegyverviselési engedélyekhez jutni.

Nagy bajba került tavaly novemberben az Apple biztonsági főnöke, egy büntetőeljárás keretében azzal vádolták meg, hogy négy rejtett fegyverviselési engedélyért táblagépekkel fizetett volna a kaliforniai Santa Clara megye seriffhivatalának. Az engedélyek a vállalat alkalmazottainak kellettek volna, ismeretlen oknál fogva a seriffhivatal képviselői akadályozták a kiadásukat.

Apple iPad Pro (2018)Forrás: Apple

A vád szerint Thomas Moyer végül beleegyezett kétszáz darab, körülbelül 70 ezer dollár értékű iPad a seriffhivatalnak való adományozásába, csak hogy elintézze az ügyet. Ez végül nem történt meg, miután 2019 augusztusában a seriffhivatal érintett képviselőinek tudomására jutott, hogy az ügyészség már két éve nyomozást folytat ellenük a fegyverviselési engedélyek sajátos kibocsátási praktikái miatt.

Az Apple által védett Moyert most felmentette a vesztegetési vád alól a bíró, indoklása szerint részben mivel a biztonsági főnök a seriffhivatalnak történő adományozásba egyezett bele, nem specifikus személyeknek adta volna az iPadeket az engedélyekért cserébe. Összességében nem tartja megalapozottnak az elképzelést, hogy Moyer szándéka korrupt természetű lett volna.

Ed Swanson védőügyvéd üdvözölte a döntést, az üggyel kapcsolatban pedig korábban azt nyilatkozta, hogy Moyer járulékos veszteség a seriffhivatal és az ügyészség háborújában, csak belekeverték a két szervezet közti adok-kapokba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!