Közel egymilliárdot keresett a techcsaló

microsoft surface laptop 3
Microsoft Surface Laptop 3
Vágólapra másolva!
A Lenovót és a Microsoftot is megkárosította a garanciális visszaéléseivel.
Vágólapra másolva!

A multicégeket különböző trükkökkel megkárosító csalók jókora részének a mohóság lesz a veszte, gyorsan akarnak nagyot szakítani, emiatt pedig feltűnővé válik a tevékenységük. A jelenleg 31 éves David May is így járt, az amerikai férfi néhány segítőjével garanciális csalásban utazott: adathalászattal eltulajdonította a mások tulajdonában lévő eszközök szériaszámait, majd ezek segítségével, időnként akár manipulált fotókat is felhasználva csereeszközöket és pótalkatrészeket igényelt a gyártóiktól.

Microsoft Surface Laptop 3 Forrás: Microsoft

May 2016 és 2017 áprilisa között összesen 3,5 millió dollár, azaz 994 millió forint értékű hardvert csalt ki a Ciscótól, a Microsofttól, a Lenovótól és az APC-től. A hadművelet során többek 139 darab Surface Laptop és közel kétszáz Lenovo márkájú merevlemez került a birtokába. A kapott termékeket személyesen vagy közvetítőkön keresztül értékesítette.

A meglehetősen komplex módon kivitelezett csalásért összesen hét év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, amelyből öt évet felfüggesztett a bíró. Emellett ki kell fizetnie négymillió dollár kártérítést, miközben bő 300 ezer dollár vagyonelkobzást is elrendelt a bíró, az utóbbiból ítélve búcsút mondhat a piszkos pénzből vett BMW kupéjának.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!