Harmadik szem mentheti meg a mobilozókat

paeng min-wook mobilozás harmadik szem
Pittyeg a harmadik szem, ha akadályt érzékel az elmerülten mobilozó gazdája előtt
Vágólapra másolva!
Pittyeg az akadályok érzékelésekor a szatirikus találmány.
Vágólapra másolva!

Komoly veszélyt jelentenek magukra és másokra a séta közben a mobiljaikat elmerülten nyomkodók, a meggondolatlan szelfizés mellett ebből is rendszeresen származnak balesetek. Az érintetteket gyakran nem lehet meggyőzni a rossz szokásukkal való felhagyásról, így egy dél-koreai tervező készített nekik egy homlokra felerősíthető kütyüt, ami figyelmezteti őket az előttük lévő akadályokra.

Pittyeg a harmadik szem, ha akadályt érzékel az elmerülten mobilozó gazdája előtt Forrás: Paeng Min-wook / Instagram

A Paeng Min-wook által csak harmadik szemnek titulált kütyü kifejezetten egyszerűen működik: giroszkóp segítségével érzékeli a fej dőlésszögét, ha pedig ez alapján mobilnyomogatást gyanít, akkor bekapcsol egy ultrahangos távolságérzékelőt, ami figyeli a távolságot a szenzor és az előtte lévő objektumok között. A kütyü pittyegni kezd, ha valaki vagy valami két méternél közelebb kerül a viselőjéhöz, ezzel figyelmeztetve őt az előtte lévő akadályra.

Paeng szerint a kütyü egész jól működik a gyakorlatban, ám elsősorban szatírának szánja. „Így néz ki az emberiség háromszemű jövője. Mivel nem tudjuk levenni a tekintetünket az okostelefonjainkról, így a jövőben szükség lesz az extra szemre" – kommentálta a találmányát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!