Kreatív felhasználási lehetőségek is rejlenek a MagSafe funkcióban.

Meglepően túlélő típusok az iPhone okostelefonok, a tó mélyén hónapokig szunnyadt készülék után most újabb sikeres mentőakcióról érkezett beszámoló. Az eset május végén történt, egy berlini férfinek kicsúszott a zsebéből az iPhone 12 Pro mobilja és bepottyant Kreuzberg egyik vízcsatornájába.

Apple iPhone 12 ProForrás: Apple

A férfi némi habozást követően beugrott a nem túlságosan gusztusos vízbe, miután átsejlett vízfelületen az iszap által megfogott készüléke, azonban eközben annyira felkavarta a hordalékot, hogy eltűnt a mobil. Az iszapban való hosszas keresgélés során a telefonja helyett egy Nintendo Switchet talált, a beázás miatt totálkáros állapotban.

Hősünk ezután megkereste az appfejlesztőként dolgozó ismerősét, ötlete szerint az erős mágneseit felhasználva megpróbálhatnák megkeresni a telefont, talán ki tudják halászni a MagSafe rögzítési pontja segítségével. Az ötletelés végeredménye egy mágneses végű horgászbot lett, és ugyan a duó kevés reményt fűzött a készülék megtalálásához, azonban másfél órányi pecabotos turkálás meghozta a gyümölcsét, megtalálták és kiemelték a készüléket az iszapból.

A telefon komoly sérülés és beázás nélkül túlélte a kalandot, tökéletesen működik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!