Ezért nem dalol az elindulásakor a Windows

windows 10 laptop muki
NEW YORK, NY - DECEMBER 17: 'Sisters' star Ike Barinholtz spreads holiday cheer with Windows 10 while singing a Christmas song with Cortana at the Microsoft Flagship Store on Fifth Ave. and 53rd St. on December 17, 2015 in New York City. Cindy Ord/Getty Images for Windows 10/AFP
Vágólapra másolva!
Manuálisan továbbra is visszakapcsolható az indítóhang.
Vágólapra másolva!

Rengeteg régóta számítógépezőnek talán fel sem tűnt, de a 2012 végén kiadott Windows 8-cal ősi tradíciót tört meg a Microsoft, attól a változattól kezdve nincs hangjelzés az operációs rendszer elindulásakor. A fiatalabbak talán nem is tudják, de addig mindegyik Windows lejátszott egy rövid hangjelzést a felhasználói fiókba való sikeres bejelentkezéskor.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/2015 Getty Images/Cindy Ord

A Windows felhasználói élményéért felelős csoportjának volt vezetője nemrég elárulta, hogy nem feledékenység áll ennek a hátterében, szándékosan kapcsolták ki a rendszerindítási hangot. Ennek oka, hogy a Windows 8 kiadásának idejére rendkívül elterjedt a mobil számítógépezés: nem szerették volna, amennyiben a Windows bekapcsoló hangjelzése tárgyalásokat vagy tanórákat zavarna meg.

Ettől függetlenül az indulási hang visszakapcsolható az újabb Windowsokban, ehhez Windows 10-en rá kell keresni a „Rendszerhangok módosítása" elemre a Start menü keresőjében, a bejött ablak alján lévő „Rendszerindítási hang lejátszása" opció kipipálását követően pedig le kell okézni az ablakot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!