Leterelne a balesetveszélyes utakról a Google

koccanás, baleset
31179356 - car crash collision accident on an city road
Vágólapra másolva!
Évente bő százmillióval is csökkenthető lehet a vészfékezések száma.
Vágólapra másolva!

Nemrégiben már bejelentett pár érdekes fejlesztést a Térkép szolgáltatás navigációjában a Google, például a jövőben a leggyorsabb útvonal ajánlgatása mellett lehetőséget próbál kínálni a leginkább környezetbarát útvonal kiválasztására. Ennek a megvalósítása kissé problémásnak tűnik, hiszen a különböző járműveknek eltérő fogyasztási karakterisztikáik vannak, így nem világos, hogy miként működhet hatékonyan a rendszer.

A kép csak illusztráció Forrás: 123RF

A vállalat most lerántotta a leplet a következő nagy fejlesztésről, a Google Térkép navigációja megpróbálja majd leterelni az autósokat és a motorosokat a balesetveszélyesnek tűnő utakról. Az ehhez szükséges adatbázist maguk a közlekedők szolgáltatják majd: amelyik úton vagy útszakaszon az átlagnál gyakrabban érzékel vészfékezést a mobilapp, azt idővel potenciálisan veszélyesnek fogja titulálni, és megpróbálja biztonságosabbnak tűnő utakra terelni róluk a járművezetőket.

A Google szerint ha sikerül megfelelően implementálni a funkciót, és persze a sofőrök megfogadják a navigáció tanácsait, akkor évente bő 100 millióval is csökkenthető lehet a vészfékezések száma.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!