Ellopták a FIFA 21 és a Frostbite forráskódjait

ea sports fifa 21 videojáték
FIFA 21
Vágólapra másolva!
Játékosokkal kapcsolatos információk nem kerültek ki az EA szervereiről.
Vágólapra másolva!

Klasszikus hackelés áldozatává vált az Electronic Arts, a betörők olyan 780 GB adatot loptak ki a játékkiadótól. A Motherboard beszámolója alapján a bűnözők egy forráskódokat tároló szerverre hatoltak be, majd onnan számos szoftverfejlesztői készlet és keretrendszer mellett például a cég rengeteg terméke által használt Frostbite játékmotor és a FIFA 21 forráskódjait is ellopták. Az utóbbi esetében állítólag a multiplayer meccsek összeállításáért felelős modulnak is lába kélt.

FIFA 21 Forrás: EA Sports

A hackerek által több online fórumon is árult forráskódok hitelességét megerősítette az EA, a vállalat még vizsgálja a hackelés körülményeit. A jelenlegi ismeretei alapján a rendszereibe regisztrált ügyfelek adatai nem kerültek ki az incidens során, így ellopott jelszavak és hasonlók miatti fejfájástól nem kell tartaniuk a játékosoknak.

Egyelőre nem világos, hogy a kilopott forráskódok ténylegesen kinek és milyen célból lehetnek hasznosak. Első blikkre esetleg az olyan felek jöhetnek szóba, akik fizetős csalószoftvereket kínálnak az EA játékainak multiplayer módjaihoz, az esetükben lehet ráció a pénztárcájuk kinyitásában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!