Befejezi a régi Windowsok támogatását az NVIDIA

nvidia geforce gtx 1060 videokártya
NVIDIA GeForce GTX 1060
Vágólapra másolva!
Az ősztől már csak Windows 10-hez készít grafikus meghajtót.
Vágólapra másolva!

Feltehetően keveseket őszintén meglepő hírrel rukkolt elő az NVIDIA, idén ősszel befejezi a Windows 7, a Windows 8 és a Windows 8.1 támogatását. A GeForce videokártyákkal rendelkezők idén októbertől már csak Windows 10 használata esetén kapnak funkcionális újdonságokat, különféle hibajavításokat és optimalizációkat hozó Game Ready meghajtókat.

A kép csak illusztráció Forrás: NVIDIA

Ettől függetlenül az NVIDIA nem hagyja teljesen cserben a régi Windowsokat használó ügyfeleit, a számukra elérhető utolsó driverben talált kritikus sebezhetőségeket egészen 2024 szeptemberéig javítani fogja. Az operációs rendszerektől való elbúcsúzás oka, hogy a GeForce videokártyákat használók oroszlánrésze már átállt Windows 10-re, így nincs értelme erőforrásokat pazarolni a driverek elavult rendszerek alatti működésre bírására és tesztelésére.

Megemlítendő még az ügy kapcsán, hogy a Windows 7 és a Windows 8 már nyugdíjba vonultak, és a Windows 8.1 is közeledik a kiterjesztett terméktámogatásának végéhez, 2023 januárjában búcsúzik majd a nem túlságosan népszerű operációs rendszer. Végül kapcsolódó hír, hogy szintén októberben a Kepler architektúrás grafikus processzort használó GeForce-ok támogatása is megszűnik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!