Kevesebb GeForce RTX 2060 készülhet

nvidia geforce rtx 2060 super videokártya
NVIDIA GeForce RTX 2060 Super
Vágólapra másolva!
A többi, kényszerből életben tartott modell is búcsúzni kezdhet.
Vágólapra másolva!

A legfrissebb iparági hírek szerint június során az NVIDIA felére csökkentheti a GeForce RTX 2060 videokártyát hajtó grafikus processzor gyártását, mivel a legújabb GeForce RTX 30-szériás modellek előállítására kívánja ösztönözni a partnereit. Ezen túlmenően a következő hónapokban a kriptobányászok által lehetetlen helyzetbe hozott gamerek kiszolgálására visszahozott vagy megtartott, régebbi generációs termékeinek gyártását is visszavághatja.

NVIDIA GeForce RTX 2060 Super Forrás: NVIDIA

A lépés okát részben az jelenti, hogy a jelenleg gyártásban lévő, második generációsnak titulálható GeForce RTX 3000 videokártyák grafikus processzorai már rendelkeznek a kriptobányászat sebességét számos algoritmus esetén megfelező védelemmel. Emiatt az új készleteket már nem kell különösebben félteni a bányászoktól, a jókora részük az eredeti célközönségüknél landolhat, plusz a kriptovaluták árfolyamai több oknál fogva is gyengélkednek, a nagy bányászfarmok tulajdonosai egyébként sincsenek vásárlós kedvükben.

Mindez elsőre jó hírnek tűnik, azonban lehet egy további oka a régebbi termékek kivezetésének, ez pedig a chiphiány: a régebbi videokártyák gyártása csökkentheti a legújabb modellekből előállítható mennyiséget. Nem feltétlenül a grafikus processzorból van hiány, hanem a kismillió apró-cseprő egyéb alkatrészből, amelyek megtalálhatóak még a grafikus kártyák áramköri lapjain.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!