A napokban előkerült képek alapján az új Apple iPad mini tablet egy kis méretű iPad Air lesz.

Az iPad mini táblagépét meglehetősen régen frissítette már az Apple, és bár számtalanszor pletykáltak a dizájn megújulásáról, idén már tényleg befuthat az új modell. A napokban renderelt képek is felbukkantak az új iPad miniről, bár ezek nem kiszivárgott képek, hanem az iparági források védelme érdekében CAD-fájlok alapján létrehozott vázlatok.

Forrás: jon prosser

A látottak alapján az új iPad mini igazából egy kis méretű iPad Air lesz, home gomb nélkül, vékony kávával, de változatlan mérettel (csak 3 mm lesz állítólag a különbség a régihez képest). Ennek ellenére jóval nagyobb kijelző fér majd bele, az oldalak pedig laposak lesznek, illeszkedve az új dizájnvonalba, amit az Apple jelenleg használ.

Az ujjlenyomat-olvasót a bekapcsológombba építik majd, a hangszórók nagyot fejlődnek, a Lightning port helyett pedig USB-C-re lehet számítani. Ezüst, fekete és arany változatok jönnek majd állítólag, lesz új, kisebb Apple Pencil, a tabletbe pedig az A14 chipet építik. Wi-Fi-s és 5G-s modell is érkezhet, még az év vége előtt.