Áttörést hoz a megfizethetőbb mobilokba a Samsung

samsung umcp
Egy tokozásban kínál gyors LPDDR5 rendszermemóriát és UFS 3.1 háttértárat a Samsung uMCP lapka
Vágólapra másolva!
Masszívan gyorsabbá válik a bennük használható memória és háttértár.
Vágólapra másolva!

A mobilok sebességének a tárgyalásakor elsőre mindenkinek a bennük lévő rendszerlapkák számítási teljesítménye jut az eszébe, azonban ennél komplikáltabb lehet a helyzet, a rendszermemóriájuk és a háttértáruk sebessége is szűk keresztmetszetet jelenthet. Ezek a problémák eddig kevés figyelmet kaptak, mert ritkán jelentettek homokszemeket a gépezetben, ám a rendszerlapkák sebességének fokozódásával, az óriási felbontású fotók és videók készítésének megjelenésével, továbbá az 5G által lehetővé tett letöltési sebességekkel most kezdenek előtérbe kerülni.

Egy tokozásban kínál gyors LPDDR5 rendszermemóriát és UFS 3.1 háttértárat a Samsung uMCP lapka Forrás: Samsung

A Samsung memóriachipekkel foglalkozó részlege közölte, hogy mostantól a középkategóriás mobilokba is képes gazdaságosan olyan sebességű rendszermemóriát és háttértárat adni, amelyek használata eddig a csúcskategóriás készülékek kiváltsága volt.

Az új uMCP termékében egyetlen tokozásban összeintegrálta a két eltérő típusú memóriamodult: az LPDDR5-ós memóriarész 25 GB/s, a háttértárat adó rész pedig 3 GB/s átviteli sebességet kínál. A középkategóriában megszokotthoz képest ezek az értékek 44% és 50% előrelépést jelentenek.

A csupán 11,5 × 13 mm helyet igénylő memóriacsomag többféle konfigurációban is elérhető a mobilgyártók számára, a memóriarész 6-12 GB lehet, míg a háttértárrész 128-512 GB kapacitást nyújthat. Az újdonságot elsőként hasznosító termékek állítólag még júniusban piacra kerülnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!