Fali képnek álcázott hangszórót dob piacra az IKEA

ikea symfonisk okoshangszóró
IKEA SYMFONISK képkeretes okoshangszóró
Vágólapra másolva!
Beszélni is lehet a Sonos által tervezett SYMFONISK képkerethez.
Vágólapra másolva!

Érdekes és trendi termékkel bővül az IKEA elektronikai kínálata, a SYMFONISK család legújabb tagja egy falra szerelhető okoshangszóró, amely első pillantásra fali képnek tűnik. Nem digitális képkeretről van szó, a vevők nem tudnak majd bármilyen számukra tetsző fotót vagy grafikát rávarázsolni a termék elejére, a cserélhető előlapi rácsára van rányomtatva a grafika. Az IKEA számos dizájnnal kívánja árulni a rácsot, lehet majd válogatni a különböző kinézetek között.

IKEA SYMFONISK képkeretes okoshangszóró Forrás: IKEA

A kütyü tápellátása hálózati áramról történik, konnektorba kell bedugni, de magát a zenét wifin át lehet vezeték nélkül streamelni rá. Emellett a Sonos okoshangszórókban használt platformnak köszönhetően száznál is több internetes szolgáltatással kompatibilis, hangrendszerbe szervezhető a cég más termékeivel, közvetlenül elérhető róla a Google Asszisztens és az Amazon Alexa.

Forrás: IKEA

A faliképes okoshangszóró teljesítményéről nem esett szó, de az IKEA szerint szépen szól, az akusztikus kialakításával pedig tudatosan minimalizálni próbálták a fal vibrációját. A termék július 15-től válik elérhetővé 179 euróért (~63 ezer forintért), az előlapi rácsokért pedig 17 eurót (~6000 forintot) kér majd a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!