Függetlenül attól, hogy ez tetszik-e nekik vagy sem, Androidra sok a kártevő.

A minden egyes negyedévben emberileg felfoghatatlan összegű profitot generáló Apple a világ számos pontján hatósági vagy magánperes tűz alatt áll a különféle üzleti praktikái miatt, azonban Tim Cook vezérigazgató az elvártnak megfelelően minden aggályra kész racionális és megnyugtató választ adni.

A Brutnak adott interjújában most kitért a jelenlegi egyik legfontosabb kérdésre, kritikusai szerint az Apple versenyellenes módon csak az App Store boltból enged szoftvereket telepíteni a mobileszközeire, ez az egyik központi kérdése a vállalat és az Epic Games játékfejlesztő között zajló jogi háborúnak is.

Tim Cook szerint ez a viselkedés a fogyasztók érdekeit szolgálja, hiszen a hivatalos boltba csak ellenőrzés után juthatnak be alkalmazások, ezzel pedig drámaian csökkenthető annak esélye, hogy kártevők kerüljenek az ügyfelek mobiljaira és táblagépeire. Állítása szerint ezt nagyra értékelik a vevők, Androidra 47× több kártevő létezik az eltérő megközelítése miatt.

Amennyiben az Apple lehetővé tenné más boltok és appok kézi telepítését a mobileszközeire, akkor Cook meglátása alapján nemcsak kilőne a fenyegetések száma, de olyan iOS-es funkciók is hatástalanná válhatnának, mint a nemrég elérhetővé tett App Tracking Transparency, amellyel letiltható a felhasználók tevékenységének alkalmazások közti követése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!