Megvédi önmaguktól az ügyfeleket az Apple vezetője

Horizontal Apple CEO Tim Cook speaks during an Apple event on September 12, 2018, in Cupertino, California.
New iPhones set to be unveiled Wednesday offer Apple a chance for fresh momentum in a sputtering smartphone market as the California tech giant mov
Vágólapra másolva!
Függetlenül attól, hogy ez tetszik-e nekik vagy sem, Androidra sok a kártevő.
Vágólapra másolva!

A minden egyes negyedévben emberileg felfoghatatlan összegű profitot generáló Apple a világ számos pontján hatósági vagy magánperes tűz alatt áll a különféle üzleti praktikái miatt, azonban Tim Cook vezérigazgató az elvártnak megfelelően minden aggályra kész racionális és megnyugtató választ adni.

A Brutnak adott interjújában most kitért a jelenlegi egyik legfontosabb kérdésre, kritikusai szerint az Apple versenyellenes módon csak az App Store boltból enged szoftvereket telepíteni a mobileszközeire, ez az egyik központi kérdése a vállalat és az Epic Games játékfejlesztő között zajló jogi háborúnak is.

Tim Cook szerint ez a viselkedés a fogyasztók érdekeit szolgálja, hiszen a hivatalos boltba csak ellenőrzés után juthatnak be alkalmazások, ezzel pedig drámaian csökkenthető annak esélye, hogy kártevők kerüljenek az ügyfelek mobiljaira és táblagépeire. Állítása szerint ezt nagyra értékelik a vevők, Androidra 47× több kártevő létezik az eltérő megközelítése miatt.

Amennyiben az Apple lehetővé tenné más boltok és appok kézi telepítését a mobileszközeire, akkor Cook meglátása alapján nemcsak kilőne a fenyegetések száma, de olyan iOS-es funkciók is hatástalanná válhatnának, mint a nemrég elérhetővé tett App Tracking Transparency, amellyel letiltható a felhasználók tevékenységének alkalmazások közti követése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!