Bocsánatot kért a Bethesda marketingfőnöke

bethesda starfield microsoft videojáték
Starfield
Vágólapra másolva!
Nem rajta múlik, hogy nem jönnek PlayStationre a jövőbeli játékok.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években rengeteg nagynevű játékfejlesztőt vásárolt fel az Xbox Game Studios erősítése érdekében a Microsoft, a vasárnapi E3-as előadása során pedig beigazolódott a PlayStationnel rendelkezők legnagyobb félelme: a Bethesda jövőbeli címei sem jönnek a konzoljaikra.

Starfield Forrás: Bethesda / Microsoft

Ez azért különösen fájó, mert a leginkább a The Elder Scrolls és a Fallout szériákról ismert Bethesda emberemlékezet óta multiplatform fejlesztésben utazott, azaz játékai PC-re, PlayStationre és Xboxra is elkészültek. A Starfield lesz nagyon régóta az első olyan nagy költségvetésű játéka, amely elkerüli a Sony konzolját.

A Bethesda marketingfőnöke a GameSpotnak adott interjújában az ügy firtatásakor meghökkentő dolgot tett: a napokban folyamatosan hangoztatott „egyszerűbb fejlesztés, jobb végeredmény" panelek ismételgetése után konkrétan elnézést kért a PlayStation-rajongóktól.

Pete Hines elmondta, hogy nem rajta múlik a támogatott platformok köre, ő maga a PlayStation 5-öt preferálja. A Bethesda dolgozott a Starfield playstationös verzióján, azonban az új menedzsment új elvárásokat is hozott, érthető módon a Microsoft nem tréfából fizetett 7,5 milliárd dollárt az anyacégeként funkcionáló Zenimaxért, üzleti stratégiát kíván megvalósítani az akvizíción keresztül.

Teljesen megérti az érintett játékosok frusztrációját, azonban nem tud mit tenni értük.

Időközben a Microsoft bejelentette, hogy a jövőre érkező exkluzív játékai nem csak benne lesznek az Xbox Game Pass havidíjas játékbérlőben, de játszhatóak lesznek felhős játékfuttatással. Ebben annyi vigasz van a PlayStation-tulajok számára, hogy megfelelő internetkapcsolat birtokában sok esetben bármiféle további hardver vásárlása nélkül képesek lesznek játszani többek közt a Starfielddel is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!