iPhone és iPad forgalmazásába kezdhet az LG

Horizontal COMPUTER TECHNOLOGY SMARTPHONE
The advertising of the iPhone 11 is seen inside the newly renovated Apple Store at Fifth Avenue on September 19, 2019 in New York City. (Photo by Johannes EISELE / AFP)
Vágólapra másolva!
Feltűnhetnek az Apple termékei a dél-koreai Best Shop üzleteiben.
Vágólapra másolva!

Bizarr hír érkezett az okostelefonos piacról éppen kilépő LG háza tájáról, egy megbízható informátor szerint hamarosan megkezdheti az Apple termékeinek forgalmazását. Valószínűleg kevesen tudják, de a cégnek körülbelül négyszáz fizikai üzlete van Dél-Koreában, amelyekben javarészt a saját termékeit árulja, plusz egyes partnerek portékái is megtalálhatóak az LG Best Shop kereskedések kínálatában.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Johannes Eisele

Ha minden igaz, akkor az LG és az Apple dél-koreai leánya jelenleg épp tárgyalásokat folytatnak a partnerségre lépésről, az előbbi ugyanis szeretne iPhone, iPad és Apple Watch termékeket forgalmazni az üzleteiben, miután teljesen kilépett az okostelefonos piacról. Az Apple helyi kirendeltségének nincs kifogása az ötlet ellen, továbbá MacBookokat is szívesen látna a boltokban, ám a rivális Gram laptopjai miatt az LG nem kívánja azokat árulni.

Egyelőre nem dőlt el, hogy milyen formában történhet majd a termékek forgalmazása, már ha nem esik valamilyen oknál fogva kútba az üzlet. A forrás szerint két ötlet van: vagy szimplán kikerülnek a polcokra és az asztalokra az Apple termékei, vagy dedikált üzletrészt kaphat a cég, ahol a saját alkalmazottai állhatnak az ügyfelek rendelkezésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!