Lemásolhatja az Apple Find My szolgáltatását a Google.

Érdekes felfedezést tett az XDA Developers egyik szerzője a Play-szolgáltatások androidos mobilapp legújabb bétájában, a jelek szerint a Google dolgozik az Apple által jó ideje kínált Find My kütyükereső lemásolásán. Ennek lényege, hogy a mobilnetes kapcsolattal nem rendelkező eszközöket elveszettnek jelölhetik a tulajdonosaik, ha pedig egy iPhone-tulaj a közelükben jár, akkor láthatják a térképen az eszközük pozícióját, értesítésen át üzenetet küldhetnek a felfedezőjének.

A kép csak illusztrációForrás: AFP/Cultura Creative/Gpointstudio

Leírása szerint az új funkció lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a telefonjukkal megkeressék a saját tulajdonukban és a mások birtokában lévő eszközöket. Sajnos ennél részletesebb magyarázat nem került elő a mobilapp kódjából, azonban jó esély van rá, hogy ténylegesen az Apple megoldását kívánja lemásolni a Google, hiszen klasszikus mobilkereső funkciót emberemlékezet óta kínál az Androidban.

A szolgáltatás időszerűnek mondható, hiszen az Apple AirTag piacra kerülésével nagyon széles kör ismerkedett meg a tárgyakra rábiggyeszthető keresőkütyük létezésével. Amennyiben a Google képes volna központilag online követőszolgáltatást nyújtani ezekhez, az egyrészt rendkívül kényelmessé tenné a használatukat, másrészt növelné az elveszett holmik visszaszerzésének valószínűségét, harmadrészt pedig csökkentené a kütyükkel való visszaélés esélyét. A legutóbbi alatt mások titkos követésére kell gondolni, a gyártófüggetlen platformnak köszönhetően nagyobb eséllyel jelenne meg az áldozatok mobilján a riasztás, hogy velük együtt utazik egy ismeretlen követőeszköz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!