Többévnyi huzavona után perelhetőnek bizonyult miatta.

Az NPR beszámolója szerint a tinik meztelen fotóküldözgetéséről elhíresült Snap eltávolította a mobilappjából a sebességmérős filterét, a 2015-ben elérhetővé vált effekttel a felhasználók ráírhatták a képeikre az éppen aktuális mozgási sebességüket. Ez elsőre ártatlan dolognak tűnik, azonban több halálos kimenetelű közlekedési balesettel is kapcsolatba hozták: egyes fiatalok hencegésből, mások egy nem létező alkalmazásbeli jutalom feloldásának reményében őrült sebességgel hajtottak miatta.

A kép csak illusztrációForrás: Getty Images/Studioeast

Május elején jó hírt kapott a vállalatot perelni kívánó szülők egy csoportja, a hosszas bírósági huzavona után megszületett jogerős döntés szerint polgári perben számon kérhetik miatta a Snapet. A felperes szülők gyermekei 2017-ben haltak meg egy a filterrel egyértelműen kapcsolatba hozható autóbalesetben, egy ponton 190 km/h feletti sebességgel száguldottak.

Semmi sem fontosabb számunkra a Snapchat közösségének biztonságánál, ezért vezetési sebességek észlelése esetén már korábban letiltottuk a filtert. Manapság alig használták a snapchatelők, ennek fényében pedig a teljes eltávolítása mellett döntöttünk

– kommentálta a Snap szóvivője a fejleményt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!