Nem érdemes alábecsülni a 13-as számtól való irtózás erejét.

A várhatón idén szeptemberben bemutatkozó iPhone okostelefonok olyan szempontból mindenképp különlegesek lesznek, hogy az aktuálisan használt elnevezési séma alapján a 13-as sorszámot kellene kapniuk. Számos kultúrában a rossz szerencsével párosul a szám, az efféle babonák erejét pedig nem érdemes alábecsülniük a gyártóknak.

A kép csak illusztrációForrás: Apple

A SellCell bő háromezer fő megkérdezésével elvégzett kutatása szerint az Apple-nek érdemes lehet megfontolnia egy másik név választását, a 13-as szám használata az iPhone és iPad eszközökkel rendelkezők 18,3%-át lenne képes megakadályozni az idei készülékekre való átváltásban. Érdekes, hogy jelentős különbség volt a triszkaidekafóbiában szenvedő férfiak (24,9%) és nők (11,7%) aránya között.

A többség szerint iPhone 13 helyett iPhone (2021) névre kellene hallgatnia az Aplle idei mobiljánakForrás: Sell Cell

Ettől függetlenül kifejezetten a válaszadók csak 26 százalékának tetszik az iPhone 13 név, a messze legnagyobb táboruk, 38% szerint az Apple-nek az évjáratot kellene használnia az új készülék nevében, azaz keresztelhetné iPhone (2021) névre azt. Ez érthető, hiszen a többség számára nehézzé vált a modellszámok követése, az évszám használata sokkal érthetőbb és praktikusabb volna.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!