Jelentős szoftverfrissítést kap a PlayStation 5

sony playstation 5 ps5 dualsense gamepad kontroller
Az új Cosmic Red és Midnight Black gamepadek
Vágólapra másolva!
Pár országban nyilvános bétatesztelői programot indít a Sony.
Vágólapra másolva!

Komoly újdonságokra számíthatnak a PlayStation 5-öt sikeresen beszerzett játékosok, hamarosan bemutatkozik a játékkonzol rendszerszoftverének következő nagy frissítése. A Sony egyelőre nem jelentette be ennek az újdonságait, azonban remélhetően végre bekapcsolja majd a beépített háttértár bővítésére kitalált M.2 SSD foglalatát, plusz sokan várnak az ígérgetett adaptív képfrissítési funkcióra is.

A kép csak illusztráció Forrás: Sony

Szerencsére már nem kell sokáig spekulálni az újdonságok kapcsán, a PlayStation 5 esetében az első alkalommal a Sony nemrég nyilvános bétaprogramot hirdetett, azaz nagyon közel van már a jelentős frissítés bejelentése.

A nem végleges szoftver próbálgatásának lehetősége elsőként csak a legalább 18 éves brit, egyesült államokbeli, francia, japán, kanadai és német játékosok számára lesz elérhető. A programba való jelentkezés nem garantálja a bekerülést, a Sony feltehetően korábban begyűjtött metrikák alapján fogja kiválasztani az olyanokat, akik próbakörre vihetik a következő rendszerszoftvert.

Természetesen rizikóval jár tesztelés, különböző bugok és kellemetlenségek keseríthetik meg a tesztelők életét, így csak az elhivatott rajongóknak érdemes jelentkezniük, már ha megfelelő országban élnek. Nagy gond esetén a tesztelőknek lehetőségük lesz visszaállni a stabil rendszerszoftverre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!