Folyamatosan leáll Androidon a Google appja, óriási a felháborodás

lg google android mobil okostelefon smartphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Átmenetileg eltüntethető a pár másodpercenként felugró hibaüzenet.
Vágólapra másolva!

Csúnya meglepetés fogadta kedd reggel számos androidos okostelefon és táblagép tulajdonosát, a Google-alkalmazás éjszaka kiadott legújabb verziójának települését követően a készülékeik pár másodpercenként hibaüzenetet dobnak fel, miszerint folyamatosan leáll a kérdéses szoftver. A teljes képernyős hibaüzenet ugyan eltüntethető, azonban pár másodperc múlva újra megjelenik.

A kép csak illusztráció Forrás: Zain Ali / Pexels

Nem világos, hogy milyen készülékeken és hány mobilozót érint a probléma. Személyes tapasztalatok alapján egy Android 10-es tableten jelentkezett a gond, azonban Android 9 Pie és Android 10 rendszerű mobilokon nem omlik össze a Google-alkalmazás legújabb verziója, a három készülék eltérő gyártóktól származik. Annyi biztos, rengetegen panaszkodnak miatta a Google-app play áruházas termékoldalán.

A készülékek használatát lényegében lehetetlenné tevő problémát csak a Google képes megoldani az alkalmazás hibájának kijavításával, ám addig is a hibaüzenet átmenetileg eltüntethető. Ehhez a Beállítások appban az Alkalmazások menübe kell lépni, majd a Google-alkalmazást kiválasztva a Kikapcsolás / Letiltás opcióval kikényszeríthető a fejfájást okozó program leállítása. A művelet közben persze folyamatosan jönnek majd a bosszantó hibaüzenetek, ezeket félre kell söpörni.

A hiba elhárítását követően jó eséllyel manuálisan kell majd újból aktiválni a Google-appot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!