Ettől függetlenül idén még kaphat közvetlen utódot a készülék.

A kezdetek óta tudvalevő, hogy a tavaly ősszel piacra dobott, négytagú iPhone 12 mobilcsalád masszívan legnépszerűtlenebb tagja az iPhone 12 mini, egy tavaly decemberi felmérés szerint a szériába tartozó telefont vásárlók csupán 4-5 százaléka választotta az 5,4"-es kijelzőjű modellt.

Balra az 5,4"-es iPhone 12 Mini, jobbra a 6,1"-es iPhone 12Forrás: George Buhnici / YouTube

Az iPhone 12 népszerűtlennek titulálása diplomatikus megfogalmazás, a mini modell valójában a totális bukás kategóriába tartozik. Ennek megfelelően a TrendForce szerint az Apple most idő előtt teljesen leállította a gyártását, már csak a készlet erejéig kapható a modell.

Ennek ellenére a TrendForce értesülései szerint idén szeptemberben még kaphat utódot a készülék, azonban az Apple nem kíván érdemben foglalkozni a reklámozásával, helyette a másik három modell értékesítésére fókuszál majd. Jó eséllyel csak azért lesz iPhone 13 mini, mert gyártás előkészítésével és beindításával kapcsolatos költségek miatt többe került volna az Apple számára a termék törlése, mint a kis mennyiségben való gyártása és értékesítése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!