Gyártási nehézségek miatt csak az utolsó negyedévben jöhet az S21 Fan Edition.

A SamMobile értesülései szerint egy picit tovább kell várniuk a Galaxy S21 Fan Edition (FE) készülék iránt érdeklődőknek az eszköz kiadására. Az eredeti hírek alapján a Samsung augusztusban kívánta bejelenteni a kínai ár-érték bajnok csúcsmobilok ellen kitalált modellt, és a harmadik negyedévben kezdődhetett volna a forgalmazása, azonban gyártási nehézségek miatt most az utolsó negyedévre kellett csúsztatni a megjelenését.

Samsung Galaxy S20 FEForrás: Samsung

A források szerint a helyzet okát komponenshiány jelenti, ám a szokásos ilyen-olyan chipek helyett elsősorban akkuhiány babrálhatott ki a gyártásával, problémák akadtak a fő akkubeszállítóként funkcionáló LG Energy Solution háza táján. Emiatt másodlagos beszállítóként ugyan sikerült bevonni a Samsung SDI-t, ám a testvércég akkumodelljét egy időigényes eljárás során még jóvá kell hagyni, enélkül nem kerülhet bele a legyártott mobilokba.

Végül egyes források szerint a Qualcomm Snapdragon 888 rendszerlapkából sem áll rendelkezésre túlzó mennyiség, ami szintén limitáló faktornak bizonyulhat a termelés során.

A Samsung Galaxy S21 FE az említett rendszerlapka mellett 6,5"-es és 120 Hz-es Super AMOLED Infinity-O kijelzőt, akár 8 GB memóriát és 128 GB háttértárat kaphat. Az előlapi kameráját 32 MP-esnek mondják, míg a hátlapján három darab 12 MP-es kamera dolgozhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!