Népszerű termékeket kritizált a Mozilla

Mozilla
Vágólapra másolva!
Aggályosnak találta a Mozilla az adatgyűjtést és a magánszféra védelmét az Amazon Echo Dot, Ring Video Doorbell és Samsung Galaxy Watch 3 termékek kapcsán.
Vágólapra másolva!

A Mozilla a Privacy Not Included útmutatója keretében több terméket is alapos kritikával illetett. A cég szerint egyes termékek nem igazán védik a vásárlók magánszféráját és adatait, ezért a Mozilla szerint rossz ötlet például megvenni az Amazon Echo Dot vagy Ring Video Doorbell termékeket, de a Samsung Galaxy Watch 3-at is.

Forrás: mozilla

Az Amazon kapcsán kritizálja a Mozilla az Alexa nagy hatalmát: a mesterséges intelligencia betanulja a parancsokat, megjegyzi a keresett termékeket, aztán a reklámok is célzottabbak lesznek. A Mozilla szerint a felhasználóknak kérniük kell az Alexától a kimondott előzmények törlését. A Ring Doorbellekkel pedig az volt a Mozilla problémája, hogy az adatokat megosztja az Amazon a hatóságokkal.

A Samsung Galaxy Watch 3 okosóráról azt állítja a Mozilla, hogy az figyeli a viselőjét: a Samsung begyűjti az adatokat a testre szabott reklámok érdekében. A Mozilla szerint aki érzékeny az ilyesmire, annak a Garmin viselhető eszközeit érdemes megnéznie. Fontos ugyanakkor, hogy a Garmin is elad adatokat, bár állítólag azonosítók nélkül, aggregáltan.