Böngészőből is lehet majd posztolni az Instagramra

instagram mobilozás közösségi média
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Megkezdődött a sokak által egy évtizede várt funkció nyilvános tesztelése.
Vágólapra másolva!

Számos erre utaló jelet követően az Instagram megerősítette, hogy valamikor a nem túlságosan távoli jövőtől kezdve a böngészős felületéről is lehetőséget kínál majd a képek megosztására. Jelenleg ezen csak nézegetni tudják a képfolyamukat a felhasználók, plusz egy ideje a Direct csevegőszolgáltatást is használhatják róla.

A kép csak illusztráció Forrás: cottonbro / Pexels

A vállalat tájékoztatása szerint a funkció bevezetésének rendkívül egyszerű oka, hogy sokan használják mobilapp mellett böngészőből is az Instagramot, így javítani kívánja a felhasználói élményüket. Az Instagram már a kezdetektől fogva egy újhullámos, mobilos használatra tervezett közösségi hálózat volt, a rendkívül limitált funkcionalitású böngészős felülete egészen mostanáig nem volt több egy félkész utógondolatnál.

A böngészős felületen természetesen lehetőség lesz a képek különböző méretarányúra vágására, a kontraszthoz és színhőmérséklethez hasonló paramétereik szerkesztésére, és persze az elengedhetetlen filterek is rendelkezésre állnak majd.

A böngészős posztolási lehetőség jelenleg nyilvános béta fázisban van, és nem világos, hogy mikor válhat minden felhasználó számára elérhetővé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!