Már az 5G mobilhálózatokat is támogathatja a készülék.

Érdekes hírrel szolgált a mindig jól értesült Ming-Chi Kuo, a piacelemző szerint az Apple jövőre a megfizethetőbb mobilok piacán is komoly támadást készül indítani az androidos gyártók ellen. Értesülései szerint a harmadik generációs iPhone SE a 2022-es év első felében kerülhet majd piacra, a legnagyobb dobását pedig az 5G-s mobilhálózatok támogatása jelentheti.

Apple iPhone SE (2020)Forrás: Apple

Forrásai szerint az okostelefon kinézetre rendkívül hasonlíthat a tavaly piacra dobott modellhez, azaz maradhat az 5" alatti kijelzőnél, továbbá a mai szemmel óriásinak titulálható kávák használatánál. Az 5G támogatásán túl az egyetlen fontos további fejlesztését az erősebb rendszerlapka jelentheti, ennek a hardvernek a cseréje már csak azért is érthető, mert a jelenlegi készülékben dolgozó Apple A13 Bionic még nem támogatja a legújabb mobilhálózatokat.

Kuo szerint a 2022-es iPhone SE rendkívül fontosnak bizonyulhat üzleti szempontból az Apple számára, hiszen meglovagolhatja vele a megfizethetőbb árkategóriában az 5G által generált mobilváltási igényt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!