A különböző okostelefonos gyártók jellemzően még akkor is a saját rendszereiket használták az okosóráikon, ha a telefonjaikon egyébként Android futott. Ez nem meglepő, a Google okosórás rendszere korábban nem volt éppen versenyképes, azonban ez a Wear OS bemutatása óta némileg megváltozott.

samsung one ui watchForrás: Samsung

Ennek keretében a Samsung is úgy döntött, hogy a korábbi saját rendszere, a Tizen helyett innentől kezdve Wear OS-t fog használni, amire persze ráhúzza a saját felületét, a telefonjaikról már ismert One UI órákra szabott változatát.

A váltás melletti fő okot alkalmazáskínálat jelentette: a Samsung abban reménykedik, hogy szélesebb felhozatalt tud majd kínálni a Google rendszerén, mint a sajátján. Ezen kívül az androidos telefonokkal és alkalmazásokkal való együttműködés is zökkenőmentesebbé válik.

samsung one ui watchForrás: Samsung

A Samsung egyelőre olyan újdonságokat lengetett be, mint hogy egyszerre két időzónát figyelhetünk majd az órán, illetve kap egy kifejezetten kis képernyőre készített Google Térkép alkalmazást is, ami számos ponton jól jöhet, például kirándulás, túrázás során.

A vállalat másik fő célpontja a sportolás, így ezzel kapcsolatban még fejlettebbé válik az óra, többféle alkalmazás érhető majd el, és a Samsung saját egészség alkalmazása lehetőséget ad arra is, hogy az ismerősök összehasonlítsák az adataikat, teljesítményüket, ezzel egyfajta versenyt létrehozva az egészségesebb életmódért.

A Samsung ezek mellett azt ígéri, hogy a Wear OS alapokra épülő óráinak az üzemideje is jobb lesz, az első példányok pedig már a nyár során bemutatkozhatnak majd, azokat ugyanis a várakozásokkal szemben most nem leplezték le az MWC alatt.