Késhet a Samsung idei jóárasított csúcsmodellje

galaxys21fe
Vágólapra másolva!
A Galaxy S21 belsős infók alapján a nyár helyett csak októberben mutatkozik be.
Vágólapra másolva!

Tavaly a Samsung nagy sikert ért el azzal, hogy kiadott az aktuális csúcsmodellből, a Galaxy S20-ből egy kicsit megvágott, kedvezőbb árú változatot. Ez volt a Galaxy S20 FE (Fan Edition), ami számos tulajdonságában megegyezett a drágább testvéreivel, és leginkább csak olyan területeken spórolt a vállalat, ami a felhasználók többségének fel sem tűnt.

A sikert látva nem csoda, hogy az idei csúcsgépből, a Galaxy S21-ből érkezik egy FE verzió, ami a jelenlegi információink szerint a Qualcomm leggyorsabb, Snapdragon 888-as processzorát kapja majd meg, várhatóan 8GB memória társaságában. Az 5G támogatása természetesen alap, és tisztességesnek a 4500mAh-s akkumulátor is, ami egy visszafogottabb, de korrekt 25 wattos gyorstöltésre is képes.

Várhatóan így néz majd ki az új telefon. Forrás: GSMArena

A kijelző tekintetében a Samsungtól szokásos kiváló AMOLED technológiára lehet számítani, azonban a felbontásból visszavesznek, így a tavalyi FE-hez hasonlóan itt is "csak" Full HD+-ra futja majd. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy nem hiányzik majd a 120Hz és a HDR támogatása sem.

Az eddig kikerült információk alapján érdekes, hogy a hátlapra nem kerülnek brutális megapixelekkel ellátott kamerák, hanem úgy tudni, hogy lesz egy 12 megapixeles széles, egy 12 megapixeles telefotó, valamint egy 8 megapixeles ultraszéles lencse, az előlapra pedig egy 32 megapixeles szelfikamera kerül.

Állítólag a Samsung eredetileg augusztus elején szerette volna piacra dobni a készüléket, ez azonban a legfrissebb beszállítói információk alapján nem fog megvalósulni, hanem különböző okok miatt el kellett tolni a premiert októberig.

A pontos okokra egyelőre nem derült fény, azonban nem lennénk meglepve, ha a világot érintő súlyos félvezető-hiány lenne az oka, vagyis végső soron az, hogy továbbra is nagyon nehezen lehet hozzájutni különböző chipekhez, mert egész egyszerűen nincs annyi gyártókapacitás, hogy ki lehessen elégíteni az igényeket.